OPPIPORTTI verkkokurssit


Hysteroskopia

Hysteroskopian avulla saadaan yksityiskohtainen arvio kohdunkaulakanavasta ja kohtuontelosta. Viime vuosina nopeasti kehittynyt tekniikka on mahdollistanut polikliiniset toimenpiteet leikkaussalin sijasta.

Tällä kurssilla opit tuntemaan mitä toimenpiteitä hysteroskopialla on mahdollista toteuttaa. Saat tietoa hysteroskopiaan liittyvistä välineistä ja toimenpiteeseen liittyvistä käytännöistä. Erilaisiin käytännön tilanteisiin tutustut useiden hysteroskopiatallenteiden avulla. Kurssin jälkeen ymmärrät mitkä toimenpiteet soveltuvat polikliinisesti tehtäviksi ja mitkä vaativat leikkaussaliolosuhteet.

Gynekologisen lapraskopian ABC

Gynekologinen kirurgia on nykyään suurelta osin tähystyskirurgiaa, jossa oppimiskäyrä on avokirurgiaa pidempi. Näin ollen leikkaussalin ulkopuolinen koulutus on tullut erittäin tarpeelliseksi. Kurssin jälkeen tunnet perusasiat lantion alueen kirurgisesta anatomiasta sekä leikkausvälineistöstä.

Tämä kurssi on osa Gynekologisen laparoskopian perusteet -koulutuskokonaisuutta. Kokonaisuus koostuu kolmesta verkkokurssista, jotka suositellaan käymään seuraavassa järjestyksessä: Gynekologisen laparoskopian ABC, Gynekologisen laparoskopian menetelmät ja -leikkausvaiheet ja Gynekologisen laparoskopian leikkaustyypit ja komplikaatiot.